Gdzie najlepiej otworzyć konto firmowe, szukam najtańszego rozwiązania, nie będę robił dużo przelewów.
[O1] Skacząca dawka paliwa
Zwiń
X
-
[O1] Skacząca dawka paliwa
Witam.
Wymieniłem w końcu u siebie termostat /nie mogłem dogrzać silnika w te mrozy/ i postanowiłem trochę porobić logów i zaniepokoiła mnie jedna sprawa a mianowicie dawka paliwa, która to moim zdaniem skacze w zbyt dużym zakresie, log poniżej. Nic złego się z samochodem nie dzieje obroty na luzie w normie nie skaczą. Czym to może być spowodowane ? Czyżby szykowała się wymiana pompy ?
// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
-
-
Dzięki za zainteresowanie, jak tylko podmienię porobię logi i obadamy.
[ Dodano: Pon 08 Kwi, 13 13:09 ]
Jestem po podmianie nastawnika, niestety nieudanej. Na podmianę miałem niestety nastawnik o innym numerze:
029 99 007 3 3 A
u mnie jest:
029 00 291 3 4 B
napięcie RSW było 0,680 u mnie 0,740, do tego błąd czujnika temperatury.
Silnik uruchomiłem i wstępnie ustawiłem dawkę, ale na wolnych obrotach silnik pracował nie równo, miał regularne spadki obrotów.
Pytanie do znawców tematu, czy zsynchronizować napięcia ? Czujnikiem się nie przejmuję można podmienić z mojego i powinno banglać, chyba że się mylę to poprawcie.// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
Komentarz
-
-
Jesli chodzi o napiecie na przekreconym kluczyku - nastawniki z czujnikiem rsw w pompach vp37 wszystkie maja miec zakres napiecia od 0,68V-0,76V, nastawniki z czujnikiem msa (potencjometryczne) od 0,65V-0,75V.
Czyli wynika z tego ze u Ciebie a masz nastawnik indukcyjny 0,74 powinno byc OK.Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
-
Napięcie na moim oryginalnym nastawniku wynosi 0,740 - na nastawniku, który chce podmienić 0,680. Pytanie moje brzmi czy na tym drugim nastawniku do podmiany, na którym mam 0,680, ustawić napięcie 0,740 i czy to ma wpływ na nierówną pracę silnika na biegu jałowym jaką obserwowałem po założeniu tego drugiego nastawnika ?// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
Komentarz
-
-
Tak też uczynięDam znać czy to coś się zmieniło, tymczasem dzięki za zainteresowanie.
[ Dodano: Nie 14 Kwi, 13 19:48 ]
I udało się. Ustawiłem napięcie RSW na taki jak w moim nastawniku, wymieniłem czujnik temperatury i zabanglało. Ustawiłem wstępnie dawkę. Pojeżdżę klika dni, skoryguję dawkę i wrzucę logi.// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
Komentarz
-
Komentarz